четвер, 2 квітня 2015 р.

Тренінг «Роль медіаосвіти у формуванні інформаційної компетентності бібліотечних працівників»



1 квітня 2015 року у читальній залі центральної районної бібліотеки  відбувся  тренінг з медіа грамотності для бібліотечних працівників системи «Роль медіаосвіти у формуванні інформаційної компетентності бібліотечних працівників» в рамках підвищення кваліфікації працівників Кривоозерської ЦБС. Ініціатором навчання стала Коваль А.І., вчитель суспільних дисциплін, координатор мережевого проекта «Медіаграмотність» в ЦРБ. Антоніна Іванівна з 2011 року бере участь в експеременті по впровадженю медіаосвіти в навчальний процес Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ст..№1.

       В рамках тренінгу,  розглядалися такі питання як «Медіа- та інформаційна грамотність бібліотекарів: вимога часу», «Соціальна медіаграмотність: п'ять ключових принципів» та «Круги гугл: об’єднуємось в спільноту. Робота над спільними документами,                                      презентаціями на платформі Google».

Волонтери із числа учнівської молоді допомогли бібліотекарям створити власні електронні скриньки на платформі Google. Потім Антоніна Іванівна ознайомила присутніх з роботою гугл диском та можливістю працювати над спільними документами, презентаціями. 


Методист Кузьмінська В. розповіла про соціальну мережу Google+ та можливості створювати «кола» та ділитися інформацією. Під час тренінгу бібліотекарі об’єдналися в "бібліотечну спільноту" «Медіаосвіта бібліотечних працівників Кривоозерщини».
                                                                                        Кузьмінська В.В., методист

Немає коментарів:

Дописати коментар