середу, 29 січня 2014 р.

Його слова через віки бринять любов’ю до Батьківщини



 Шанувальники українського слова всього світу у нинішньому році відзначатимуть знаменну дату – 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря. 
 
Президент України В.Ф.Янукович оголосив 2014 рік в Україні роком Т.Г.Шевченка. Шевченко – сучасник кожної епохи. Актуальність його сьогодні не в тому, що він порушував великі вічні питання або дав нам відповідь на них, – кожне покоління мусить саме шукати відповіді на питання, поставлені часом. Кобзар постійно будив волю, приспану і заколисану. Джерело його слова, немов гаряче серце, струмочками і річечками дарує кожній часточці України цілющу чисту кров, яка береже в собі і любов, і мужність, і силу, і наснагу, і вірність Великого Слова, яке має цілющі властивості випрямляти, підносити, пробуджувати, зміцнювати в людині Людину, її духові начала.
Саме з таким розумінням шевченківського спадку  15 січня у районній бібліотеці зібралися члени поетичного клубу «Автограф душі» та гості – заступник голови РДА Тамара Шпак та бібліотекарі.
Для учасників клубу та гостей було проведено віртуальну подорож залами Національного музею  Шевченка, що в Києві.
Свої поезії, приурочені цій ювілейній даті та Україні,  читали І. Маріяшко, Л. Круглик, М. Райхель, Т. Гримак, Н. Рукавиця, Н. Левицька, В. Слюсаренко, Л. Циманович, Л. Чумак. Члени клубу та гості ділилися своїм розумінням творчості Кобзаря.
Виступаючи, заступник голови РДА Тамара Шпак, зазначила, що у самому серці України, в її палкій, чистоголосій душі б’ється джерело Шевченкового слова, вічного слова, вірного слова, слова, яке стодзвонно бринить любов’ю до Батьківщини. Райдержадміністрацією розроблено ряд заходів щодо широкого відзначення 200-річчя Кобзаря. Звертаючись до митців слова, Тамара Шпак запропонувала сплести вінок Т.Г. Шевченку із творчих доробків поетів Кривоозерщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар