середу, 15 березня 2023 р.

 "І кожна річка": засідання кіноклубу "Єднання"

3 березня у кабінеті громадянської освіти Кривоозерського ліцею №1 відбулося виїзне засідання кіноклубу «Єднання» при Кривоозерській Центральній бібліотеці. Здобувачі освіти 10 класу переглянули фільм «І кожна річка» української режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко, фільм з колекції Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

В якості експерта виступив Євгеній Мержієвський, директор КЗ Кривоозерського ліцею №1, вчитель громадянської освіти. У роботі засідання кіноклубу взяла участь директор КЗ Кривоозерська Центральна бібліотека Валентина Кузьмінська, як координатор кіноклубу.

Модератор Антоніна Коваль познайомила з історією створення фільму.
Вода має величезне значення в житті людини, тварин і рослин. Тож мета засідання:
• сформувати відповідальне ставлення до природних ресурсів, зокрема, води;
• поглибити розуміння причин нинішнього стану прісноводних екосистем України;
• підвищити рівень громадянської активності задля захисту довкілля, зокрема, прісноводної екосистеми країни, та впровадження позитивних практик у громадах.


Після перегляду фільму учасники обговорили поняття «екоцид», переглянули ряд інформаційних повідомлень щодо проблеми охорони довкілля в Україні.
Підсумовування проводилося у вигляді практичної вправи «Збережемо воду!». Учасників модератор поділила на дві групи Завдання для першої групи — записати необхідні кроки з боку держави, аби запобігти подальшому погіршенню ситуації зі станом прісних водойм і відповідно доступністю питної води в нашій країні. Завдання для другої групи — записати, що може робити кожен з нас щодня, аби зберегти найнеобхідніший для людини ресурс — воду.
Додатково переглянули відеоролик “Вода пішла!”, про те як на Одещині відновлюють річку Ягорлик». Обговорюючи дану проблему учасники засідання запропонували провести акцію учнівської молоді «І кожна річка». Євген Мержієвський, як депутат Кривоозерської селищної ради не тільки підтримав молодь, а й пообіцяв допомогти залучити до роботи громадськість.
Анастасія Любецька запропонувала розширити цю акцію на територію всієї Кривоозерської громади. Вирішили обговорити дану пропозицію на виконкому дитячої громадської організації «Кривоозерська мала селищна рада». Також ідея дітей була підтримана Кривоозерським селищним головою Павлом Бузінським.
І вже через декілька днів відбулося онлан-засідання виконкому КМСР за участі заступників Кривоозерського селищного голови Андрія Підвисоцького та Наталії Дурачевської. Також до участі у засіданні були запрошені представники учнівського самоврядування закладів освіти Кривоозерської селищної ради.
Здобувачі освіти закладів освіти Кривоозерської селищної ради підтримали пропозицію і вирішили під час весняної толоки, у квітні, провести таку акцію у кожному старостинському окрузі.
Здобувачі освіти КЗ Кривоозерського ліцею вирішили провести роботи по берегам річки Бульбока та її притоки, яка дуже оміліла.
Ось так документальний фільм спонукав до втілення молодіжного проєкту «І кожна річка"











Немає коментарів:

Дописати коментар