пʼятницю, 27 січня 2023 р.

«Зламані гілки» 

27 січня – Міжнародний День пам’яті жертв Голокосту. До цього пам’ятного дня в Кривоозерській Центральній бібліотеці відбулося засідання медіа клубу Docudays UA «Єднання». У засіданні взяли участь молодша група дитячої громадської організації Мала селищна рада, заступник директора з виховної роботи Кривоозерського ліцею №1 Васьків О.А., начальник відділу молоді та спорту Зелененька Л.І., директор Кривоозерського «народного» музею Паращенко Л.І., бібліотекарі.

                     


 Їх увазі модератор клубу Антоніна Коваль представила короткометражну документальну стрічку «Зламані гілки» (режисерка Аяла Шарот, Ізраїль). Цей фільм із елементами анімації розповідає історію дівчинки Міхаль, якій було лише 14 років, коли вона покинула свою домівку в Польщі і сама поїхала до території майбутнього Ізраїлю напередодні Другої світової війни. Родина повинна була приєднатися до неї наступного року, але з початком війни усе змінилося… Перегляд фільму демонструвався методом «стоп-кадр».

                              



Під час засідання модератор з учасниками обговорили питання «Чому героїня виїхала з Польщі», «За що вбили її родину»,  «Які права людини було порушено під час Голокосту на прикладі Міхаль та її сім'ї» та провела вправу «Стереотип – чи факт?». Розповідала про геноцид євреїв та ромів на території Кривоозерської громади. Переглянули відео «Що таке дискримінація і чому вона існує».

                             

                             

В якості експерта виступив Друганов Віталій, студент історичного факультету Уманського державного педагогічного університету ім.. П. Тичини, який розповів про політику Гітлера в роки Другої світової війни.

                    

Бібліотекарі представили виставку літератури «Голокост – шрам на серці людства», з якою учасники засідання ознайомилися після перегляду фільму.



Немає коментарів:

Дописати коментар