вівторок, 7 лютого 2017 р.

Циркові гастролі



 Тварини в цирку – це норма чи порушення закону природи, спробували визначити учасники кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Єднання» при Кривоозерській ЦРБ під час виїзного засідання 2 лютого  на базі кабінету громадянської освіти Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.  Учні 9-х класів переглянули документальний фільм  «Циркові гастролі» , естонських режисерів Яака Кілмі та Андреса Маймік.



У ХХІ столітті, коли переосмислюється роль циркових тварин, невтомний естонський бізнесмен живе у своєму власному омріяному цирковому світі. Він прагне врешті-решт заснувати в Естонії державну циркову компанію. Але проти жорстокого поводження з тваринами в його цирку виступають захисники тварин. Активісти скрізь їздять за трупою, влаштовують демонстрації та закликають людей бойкотувати цирк. Які аргументи наводять захисники тварин, намагаючись закрити цирк? Яку роль відіграють тварини в житті директора цирку? Чи є порушення Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" в цьому фільмі? Відповісти на ці питання допомагала учням модератор клубу, вчитель суспільних дисциплін Антоніна Коваль.
Учасники з цікавістю спостерігали за сюжетом фільму і активно вели дискусію з модератором. Ознайомились з Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Також привернула увагу тема про мирні зібрання. Як вони мають проходити? Хто повинен давати дозвіл на проведення таких заходів?
Після перегляду глядачів об’єднали у дві групи, де вони визначали позитивні і негативні сторони перебування тварин в цирку, висловлювали свої думки щодо питань правопорушення ключовими персонажами фільму і спільно ухвалили рішення щодо цієї проблеми. Під час засідання учні девятикласники навчались правилам участі в дискусії й критично мислити, що сприятиме в подальшому формуванню їх активної соціальної та громадянської позиції.

Кузьмінська В. методист

Немає коментарів:

Дописати коментар