четвер, 19 лютого 2015 р.

"Доля вибрала нас"



Згідно Указу Президента України  «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні. 19 лютого  в читальній залі районної бібліотеки пройшла година-реквієм «Доля вибрала нас» присвячена тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах; цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і найдорожче - життя.
Ведуча заходу Ріта Вусатенко вміло пов’язала сучасність з історією України: мужніми козаками, героїчними Січовими Стрільцями, партизанським рухом опору в роки Великої Вітчизняної війни, молодими героями Крут.   На екран проектувались фотографії всіх невинно убієнних. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведуча запалила свічу і передала її учнівській молоді. Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв Небесної Сотні.
На годину- реквієм були запрошені головний спеціаліст сектора культури Галина Лисканич, учні 11 групи професійно-аграрного ліцею з класним керівником Мариною Лаврик, яка висловила вдячність працівникам бібліотеки за змістовний захід та наголосила на тому, що 11 група ось уже 3 роки є активними відвідувачами усіх заходів, які проводяться в районній бібліотеці.
Кузьмінська В. методист






Немає коментарів:

Дописати коментар