четвер, 4 лютого 2016 р.

«Проголосуйте за мене, будь ласка»



3 лютого в кабінеті громадянської освіти Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулося засідання Кіноклубу  Docudays UA «Єднання» при Кривоозерській центральній районній бібліотеці, під час якого присутні – учні 10 –х класів переглянули та обговорили документальний фільм «Проголосуйте за мене, будь-ласка» китайського режиссера Вейджун Чен.
Спочатку, перед показом фільму обговорили зміст поняття «демократія» і як це поняття використовується в сучасному суспільстві. Що таке демократія? А вибори? Піар, передвиборні технології, підкуп, шантаж і тиск на виборців - що про це можуть знати діти? А учням третього класу китайської школи навіть довелося взяти участь в експеременті — демократичних виборах старости класу. Цей фільм — один із десяти з проекту «Чому демократія?», над яким працювали  десять  режисерів  із  різних  країн.  Для  задуманого  ними експерименту,  що  виявляє  суть  демократії,  режисер  Вейджун  Чен вибрав одне з великих китайських міст Ухань.
Мета режисера — показати суспільство, громадяни якого звикли робити вибір тільки в рамках комуністичної ідеології або голосувати за учасників місцевої версії «Фабрики зірок», і в той же час продемонструвати на прикладі дітей, що б сталося, якби в Китаї дійсно існувала демократія.
Після завершення перегляду фільму провели дискусію  щодо поведінки батьків кандидатів у старости классу та їх впливу на дітей у виборчому процесі. Обговорили технології, які використовували діти з подачі батьків у своїй агітації.  Порівняли шкільні вибори з теперішніми виборами в Україні та їх маніпулятивними технологіями. Провели рольову гру «Вибори в нашому класі», та, насамкінець, учні отримали «домашнє завдання» - написати есей про фільм, свої враження від побаченого.





Немає коментарів:

Дописати коментар