четвер, 4 лютого 2016 р.

День пам’яті героїв Крут



28 січня у читальній залі районної бібліотеки пройшла година  мужності «Мов град із неба сипалися кулі, косили молодь, український цвіт»  для учнів Кривоозерського професійно-аграрного ліцею  (групи №7 та №17) з майстрами виробничого навчання Р.Біденко , С. Білаш, Ю. Стокалюк.  Мета  заходу: розкрити суть, причини трагедії під Крутами, розвивати вміння самостійно знаходити інформацію та аналізувати документи, виховувати в юнаків та дівчат інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни.
 Ведучі Галина Дмітрієва та Алла Лаврик підгодували цікавий літературно- музичний захід та познайомили присутніх з тематичною літературною  виставкою «Пам’яті героїв Крут». Звучала пісня у виконанні Павла Дворського «Крути», Марійки Бурмаки «Памяті тридцяти», пісня «29 січня», читали вірш Павла Тичини « На Аскольдовій могилі» та переглянули мультимедійну презентацію.

На урок мужності «На Аскольдовій могилі поховали їх…» до Районної бібліотеки для дітей завітали учні 5 Б класу Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 з шкільним бібліотекарем Олійник С. В сільських бібліотеках: Маломечетнянська та Бурилівська сбф  провели тематичний вечір «Під Крутами пішли в безсмертя».Секретарська та Великомечетнянська сбф провели урок мужності  «Крути-перемога українського духу», Курячелозівська сбф    провела  вечір-екскурс «Слава героям української нації», Тридубська та Красненьківська сбф   провели вечір памяті «Будемо гідні слави героїв». 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар