пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Цвіту нашого народу присвячується…



На виконання Указу Президента України № 580/2015 від 13 жовтня 2015 року «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки» та з метою виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, формування патріотизму у дітей та молоді та до Дня Героїв Небесної Сотні в читальній залі центральної районної бібліотеки пройшла година-реквієм «Будемо гідні слави героїв».
На годину –реквієм до бібліотеки завітали учнівська молодь професійно-аграрного ліцею (групи №5 та №17) з майстрами виробничого навчання Карчевським О. та Білаш С., завідувач сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Обуховська І. М.

Зі вступним словом до присутніх звернулася директор ЦБС Черепанова Р.А. Ведучі заходу почали свою розповідь  з героїчного минулого  - козацтва, Січових Стрільців, воїнів УПА, студентського Куреня, віддавши своє життя в битві під Крутами, та перейшли до подій 2013-2014 років, коли  здавалось би, доля нарешті подарувала нам унікальну можливість стати незалежною Європейською державою, але історія повернула ще одні Крути. І знову молодь, студенти  вийшли на Майдан, вибираючи свою гідність, своє майбутнє.  За три місяці Україна прожила цілу історичну епоху.   Ще довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Продовженням трагічних подій стало інше лихо …події в зоні АТО. Майже 2 роки  ми не можемо спати спокійно - знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Багатьом із них, на жаль, не судилося повернутися живими. Вони полягли навіки. Серед них і наші земляки – Микола Люшенко, Олександр Ладиженський, Олександр Галущинський та Анатолій Будніков. Про кожного з них вели мову ведучі заходу. Під мелодію Моцарта «Реквієм» учасники години-реквієм передавали з рук у руки запалену лампадку та хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам'ять про загиблих Героїв .





Нікого не залишив байдужим мультимедійний матеріал, вміло підібраний бібліотекарями, тут і фотоілюстративний матеріал перебігу революційних подій 2013-2014 років, і портрети загиблих, відеокліпи «Герої не вмирають» та «Повертайся живим». По завершенню заходу своїми враженнями від почутого поділилися Ірина Миколаївна Обуховська та майстри виробничого навчання.  Всі бажаючі переглянули виставку-пам’ять «Життя мов спалах».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар