середу, 19 лютого 2014 р.

Тарасовими шляхами



Доля переслідувала його ціле життя, та не покрила іржею золота його душі, не обернула його любові до людства в ненависть, ані його віри в краще майбуття. Та найкращий, найцінніший дар доля дала йому аж по смерті - невмирущу славу і вічно нову насолоду, яку дають... його твори мільйонам людських сердець.

18 лютого в читальній залі районної бібліотеки на тематичний захід «Тарасові шляхи» присвячений 200 річчю від дня народження Т. Шевченка завітали учні 10 класів Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 з вчителями Гладь С.М., Коваль А.І. та завідувач сектору культури РДА Б.М. Чернега, щоб вкотре згадати Великого Кобзаря. У кожного віку – свій Шевченко. З його чудовою поезією діти знайомляться ще в дошкільному віці, або, переступивши поріг школи. У вступному слові Р. А. Черепанова наголосила, що хоча минуло багато років від дня народження Т.Шевченка, але й сьогодні, як живий, говорить зі своїми наступниками. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне. Доповнюючи виступ Раїси Андріївни А.І. Коваль говорила про роль постаті Т. Шевченка в історії України.
Сьогодні присутні мали змогу познайомитися з Шевченком –художником. Для учнівської молоді бібліотекарі підготували чудовий захід- це  презентація виставки репродукцій картин «Т. Шевченко – художник з душею поета», яку провела бібліограф ЦБС А.Г. Лаврик та переглянули документальний фільм частину І Юрія Макарова «Мій Шевченко», який охоплює  період життя поета від народження до викупу з кріпацтва. Фільм цікавий тим, що авторам вдалося знайти в кожному епізоді з життя Шевченка невідомий нюанс і подати це по-новому.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар