пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Т. Шевченко – художник з душею поета



Готуючись до святкування у 2014 році 200 річчя від Дня народження Т.Г. Шевченка бібліотеки Кривоозерщини беруть участь в організації та проведенні культурно-мистецьких, просвітницьких заходів. Так, гідно відзначаючи Рік Тараса Шевченка, у центральній районній бібліотеці організовано книжкові виставки «Тарасове слово, яка в тобі сила!» (абонемент), «У полоні світлого таланту» (читальний зал), виставка репродукцій картин Кобзаря «Тарас Шевченко… художник з душею поета» (фойє).


І поезія, і малярство щільно переплітаються в таланті Шевченка. Та коли на поезію він дивився як на своє покликання, то малювання стало його професією, засобом для існування. Поетична спадщина Шевченка налічує понад 240 творів, а мистецька – близько 1300 робіт. Сама кількість мистецьких творів свідчить, що малярству він приділяв велику увагу. Однак за життя митця жоден його сучасник не мав повного уявлення про нього як художника.
13 лютого в читальній залі районної бібліотеки пройшла презентація виставки репродукцій картин «Т. Шевченко – художник з душею поета», яку провела бібліограф ЦБС А.Г. Лаврик та віртуальна подорож залами Національного музею. ім. Т.Г. Шевченка, яку підготовили А. Мазуренко, Р. Вусатенко, Н. Тоган. Учасниками заходу стала учнівська молодь ПАЛу  група №11 та майстер Лаврик М.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар