понеділок, 3 лютого 2014 р.

Понад Крутами вічність у сурми сурмить

          Історія українського народу першої половини ХХ сторіччя є доволі сумною. Однією з найтрагічніших  сторінок українського народу є бій під Крутами.
Уже багато років поспіль 29 січня наша країна на державному рівні вшановує відвагу, вічну пам'ять студентам-гімназистам, які у січні 1918 року полягли у страшному бою біля залізниці Крути, що знаходиться між Бахмачем і Ніжином, під час наступу більшовицьких військ на Київ.
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров'ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім'я волі свого народу.
Для широкого ознайомлення користувачів з колом питань, що стосуються історії бою під Крутами в бібліотеках Кривоозерської ЦБС організовано книжково-ілюстративні виставки «На Аскольдовій могилі – український цвіт», "Ціною юнацької крові", «Юні оборонці Батьківщини», «Крути: трагедія, подвиг, пам'ять», «Вони загинули за Україну: бій під Крутами»,  «Героям Крут присвячується», "Понад Крутами вічність у сурми сурмить!", «Велич і безсмертя героїв Крут», проводилися вечори-реквієм, години пам’яті «Крути – перемога українського духу» -ЦРБ, «Їх було триста» -Маломечетнянська сбф, «Крутянські спартанці» - Ониськівська сбф, «Вам – вічна слава. Вам - вічна пам’ять» -Кривоозерська №1 сбф.


Немає коментарів:

Дописати коментар