вівторок, 7 лютого 2017 р.

«Соборність рідної землі – основа нації народу»



26 січня в читальній залі районної бібліотеки відбулася історико-музична композиція «Соборність рідної землі – основа нації народу» для учнівської молоді 12 групи професійно-аграрного ліцею з класним керівником Уліцькою Р.Г. за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Оніщенка О.Г.




У новітній історії України період з березня 1917 р. по березень 1921 р. посідає особливе місце. Це драматичний, вкрай суперечливий і водночас насичений важливими політичними і соціально-економічними подіями період української національно-демократичної революції, громадянської війни та іноземної збройної інтервенції. Поштовхом до початку Української революції стала Лютнева революція в Російській імперії. В Україні утворився альтернативний центр влади – Українська Центральна Рада (УЦР), що стала представницьким органом українських демократичних сил і очолила національно-демократичну революцію в Україні. Головою УЦР обрали найавторитетнішого діяча українського руху, історика Михайла Грушевського. Саме тому важливим є вшанування на державному рівні 100 – річчя подій Української революції 1917-1921 років, про це у своїй вступній промові наголосила директор ЦБС Черепанова Р.А. Продовжила її розповідь ведуча, бібліотекар читального залу Вусатенко Р.К. яка розповіла про події, що передували об’єднанню українських земель, зокрема і трагічну загибель студентського куреня під Крутами, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться  в історії як символ національної честі. Хвилиною мовчання учасники вшанували загиблих героїв.
Під час заходу демонструвався фрагмент документального фільму «Становлення української державності», звучали відеозаписи пісень  «Рідна Україна» у виконанні А.Кудлай, «Україна» у виконанні Тараса Петриненко, «Квітуча Україна» у виконанні Світлани Весни. Із словами подяки за цікавий і змістовний захід від імені учнів виступив староста групи Тігран Карагазян та Уліцька Р.Г.

Немає коментарів:

Дописати коментар