четвер, 19 листопада 2015 р.

Презентація збірки поезій "Здрастуй, світе!" Лідії Круглик



«Здрастуй, світе!» – саме таку назву має третя поетична збірка члена районного клубу «Автограф душі», жительки села Секретарка Лідії Круглик. В ній  авторка  органічно поєднує громадянську та філософську тематику з інтимною лірикою. Сама назва збірки змушує нас задуматись над сенсом життя, адже життя – це неповторна мить, треба ним дорожити і прожити його з гідністю. 18 листопада відбулась презентація цієї чудової збірочки, яку підготували бібліотекарі центральної районної бібліотеки Ріта Вусатенко та Алла Лаврик  Учасниками заходу стали учні Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 та професійно-аграрного ліцею, вчителі та викладачі, земляки - секретарці, які проживають в селищі Криве Озеро, головний спеціаліст сектора культури РДА Галина Лисканич.
Захід відкрила директор ЦБС Раїса Черепанова. Ведуча заходу, методист Валентина Кузьмінська, розповіла присутнім про творчість Лідії Петрівни та познайомила із розділами збірки «Здрастуй, світе!».  Розповідь ведучої супроводжувалась на мультимедійному екрані фотографіями села Секретарки, її природою, власними фотографіями з  сімейного архіву авторки, перепліталася із українськими піснями та поетичними відступами.  Лідія Петрівна читала вірші та більш детально розповіла про свою роботу над збіркою. Приємним сюрпризом для загалу став запис пісні про село Секретарку «Попід горою» у виконанні заслуженого працівника культури, керівника самодіяльного народного хору «Суцвіття» Кривоозерського професійно-аграрного ліцею Миколи Погонця.
В збірку «Здрастуй, світе!» увійшли вірші, присвячені патріотичним почуттям до рідного краю, особливо в зв’язку з останніми подіями періоду антитерористичної операції на сході України, рідному селу, близьким людям,  вона пише про людські долі, про життя, про кохання.
На завершення Раїса Черепанова  подякувала талановитій землячці Лідії Круглик  за радість нової книги та подарувала український оберег та квіти. В свою чергу Лідія Петрівна подарувала свою презентовану збірочку для бібліотеки. Після заходу  всі бажаючі мали можливість придбати збірку у авторки.





Немає коментарів:

Дописати коментар