вівторок, 11 березня 2014 р.

Світова велич Тараса



4 березня в читальному залі Кривоозерської ЦРБ відбувся брейн-ринг «Світова велич Тараса», присвячений 200 річчю від дня народження Т.Г. Шевченка серед учнівської молоді Кривоозерського професійно-аграрного ліцею. На початку гри директор ЦБС Р.А. Черепанова привітала учасників, розповіла про Тараса Шевченка, представила журі та надала слово ведучій  Р.К. Вусатенко, бібліотекарю юнацької кафедри видачі літератури.
Змагання розпочалося з представлення команд. Учасники інтелектуальної гри – учні 10 групи- команда «Діти Кобзаря» та 11 групи- «Кобзарята» змагалися в конкурсах «Хто швидше», «Знайди зайве», «Поетичний», «Кращий знавець творів Т.Г. Шевченка». Оцінювали конкурси поважне журі у складі Чернеги Б.М., завідувача сектору культури РДА, Р.А. Черепанової, директора ЦБС та Шпак О.О., практичного психолога відділу освіти, голови Молодіжної колегії. 

 

Для представлення своєї команди учасники готували девізи, найкращий девіз підготувала команда «Діти Кобзаря». Найзапеклішим виявився конкурс «Хто швидше», де потрібно було швидко відповісти на запитання ведучої, як наслідок обидві команди набрали однакову кількість балів. В конкурсі «Знайди зайве» змагалися капітани команд. Їм потрібно було серед назв творів віднайти назву, яка не стосується творчості поета.  В цьому конкурсі перемога була на боці команди «Кобзарята», капітан швидко та безпомилково визначила зайву назву, а ось конкурс «Поетичний» найліпше вдався «Дітям Кобзаря». Ведуча гри роздала командам надруковані уривки із творів поета, але з пропущеними словами. Відповідно учасникам необхідно було «реставрувати» текст, відновивши відсутні слова. В наступних завданнях «Кращий знавець творів Т.Шевченка» та «Шевченкіана» кращими знавцями стала команда «Діти Кобзаря», яка в підсумку святкували перемогу. Наприкінці гри переможці отримали подарунки, а переможена команда заохочувальний солодкий приз. Склад команди «Діти Кобзаря» -Толмаченко Я., Вишнівська А., Романовська В., Сироїд В., Березянська І., Наумов М.
Команди підготували вчителі української мови та літератури ПАЛу Лисиганич І.А. та Бернацька Т.В. Наприкінці заходу Інна Анатоліївна подякувала колективу бібліотеки за чудово організовану гру.

Немає коментарів:

Дописати коментар